Изпрати надежда

Всички ние се молим за страдащите християни по света. Сега, в края на годината, всеки един от нас може да направи следващата стъпка, като изпрати картичка/писмо на някой от затворените за вярата си в Христос и го насърчи с думи на вяра, надежда и любов.

Картичките ни ще напомнят на нашите сестри и братя, че са обичани и не са забравени. Можем да напишем картичката индивидуално или с членове на нашето семейство. Можем да се организираме и да напишем писмо по време на нашите домашни групи, Библейски изучавания или неделно училище.

Бихме могли да приложим книгоразделители, снимки или детски рисунки с нашите картички. Нека бъдем творци, по подобие на Твореца!

Нашите писма до затворените християни могат да:

1. Покажат на властите, че сме запознати със състоянието на християните, и че ни е грижа за тях.
2. Бъдат свидетелство за любовта и единството между последователите на Исус Христос по целия свят. Това особено важи, когато писмата се отварят и се цензурират. Бог може да използва нашето писмо за да докосне живота на органите на властта.
3. Докажат, че нашите преследвани сестри и братя не са забравени. Чрез изолацията и самотата, лукавия се опитва да ограби вярата на затворените. Когато затворника получи писмо, независимо дали може да го прочете или не, знае че някой го е грижа за него.
4. Доведат до по-добро отношение към затворените християни.
5. Предизвикат огромно насърчение.

На какъв език да пишем?

Най-добре е да напишем писмото четливо на английски, понеже много хора са учили езика и все някой ще може да го преведе. Ако пишем на български език, можем да прибавим снимка, рисунка или нещо друго, което да изрази нашата грижа.

На кого да пишем?

Ръководството за писма на VOM Canada предлага актуалните имена и адреси на затворени християни, както и практически указания как да напишем писмо на затворниците.
www.prisoneralert.com дава възможност за превод на нашите писма на съответните езици на затворените християни.

Какво да пишем?

Можем да напишем нашето име и това, че сме запознати с положението на затворения. Нека бъдем насърчителни и да покажем нашата съпричастност. Можем да им пишем, че не са забравени и че се молим за тях. Добре е да напишем и стих от Библията.

Какво да НЕ пишем?

Да Не критикуваме правителството и да не обсъждаме политиката, понеже това може да влоши положението на затворените християни.
Да Не пращаме пари и да не отговаряме на искания за пари. Недобросъвестни лица, представящи се за близки на затворените, често крадат писма и молят за средства.
Да Не споменаваме източника си на информация.

Да Не забравяме, че писмата ни имат най-голям ефект, когато властите видят, че те идват от различни градове и страни по света.




Няма коментари: